De Alkmaarse gemeenteraad zal donderdag niet anders kunnen dan het bouwproject Victory Veste toch goed te keuren. Dit concludeert journalist Gerard van Engelen in het NHD nadat projectontwikkelaar Timpaan de fractievoorzitters schriftelijk liet weten haar rechtszaak door te zetten. Gevolg zal zijn dat parkeren rond de Arcadialaan nog lastiger wordt en de restaurants Victory Wok en Kokusai waarschijnlijk moeten sluiten.

De kwestie sleept sinds 2014. Door ontdekte fouten moest Timpaan haar plannen aanpassen. Maar de gemeente oordeelde weer negatief, vooral vanwege parkeerproblemen voor bewoners en de restaurants. De restaurants lenen parkeerplekken van de eigenaar van de (nog) deels leegstaande kantoortorens. De oorsprong lag al stilletjes in de onduidelijke voorgeschiedenis rond de bouw van de hoogbouw aan het parkeerterrein. En de parkeergarage die er toch niet kwam.

In november 2015 vreesde wethouder Anjo van de Ven dat de spagaat waar de gemeente zich door de voorgeschiedenis in bevond een juridische climax zou krijgen. Timpaan voldeed aan de regels en dreigde bij afkeuring naar de rechter stappen. Het bedrijf zou in tien jaar voorbereiding ruim 2 miljoen euro geïnvesteerd hebben. Van de Ven kreeg tot februari voor een goede oplossing, maar ze was eigenlijk al gedoemd te falen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl