Maak op dinsdag 13 december kennis met Japie Jonker: een doorsnee Nederlander, opgevoed met het bewustzijn dat hij het best goed heeft, doodgegooid met nieuws over rampen. Tot 2016. Plots wérd hij het nieuws. Hij was op nieuwjaarsdag in Keulen, in Brussel tijdens de aanslagen en in Turkije bij de couppoging. Er is voor Japie slechts één conclusie: ze zijn een rechtstreeks gevolg van zíjn daden, gevoelens en gedachten.

De 'Ouds & Nieuws Show 2016' van Het Zuidelijk Toneel & Nieuw Utrechts Toneel is hét alternatief voor de Oudejaarsconference. Voor het derde jaar op een rij blikt het team van schrijvers, acteurs en muzikanten terug op een bizar, bomvol jaar. Japie voert je mee langs 366 dagen nieuws, gevangen in hilarische sketches, messcherpe scènes, rauwe gedichten, satirische liedjes en aangrijpende columns.

In 2015 werd de show door de Volkskrant verkozen tot beste oudejaarsconference van het jaar en in 2014 schreef theaterkrant.nl: “Leuker dan De Lama’s ooit waren, scherper dan Dit Was Het Nieuws en net zo schrijnend als het beste uit Koefnoen: gaat dat zien.”

De show begint om 20:30 uur. Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet voor slechts € 9 of € 8 (normaal € 18,50) van het geheim van de Kleine Zaal. Meer info op theaterdevest.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl