Woensdag heeft de Raad van State het beroep van Café ’t Hartje afgewezen. De eigenaresse ging in bezwaar tegen het besluit om de vergunning twee weken te schorsen vanwege overtreding van diverse vergunningvoorschriften. De Raad concludeerde dat de burgemeester juist handelde en dat de tijdsduur van schorsing voldoende gemotiveerd is.

Namens ’t Hartje is aangevoerd dat bij de eerste twee overtredingen de vergunning nog op naam stond van Spoor BV. Daarna is de rechtsvorm gewijzigd in een eenmanszaak. De eigenaresse zou daardoor niet aansprakelijk zijn geweest. De Raad van State stelde dat in alle gevallen de eigenaresse verantwoordelijk was voor de feitelijke gang van zaken.

’t Hartje meende de schorsing in strijd is met het Europees recht, omdat in de regels niet is aangegeven hoe lang een schorsing kan duren. De Raad van State zit de schorsing echter niet als een straf, maar als een herstelsanctie, en in de Algmeen Plaatselijke Verordening (APV) staat wanneer de burgemeester een vergunning kan schorsen. Dat volstaat, aldus de Raad.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl