Ieder jaar bakken ouders van de tuingroep op het schoolplein van basisschool de Sterrenzanger in Oudorp oliebollen om te verkopen. De opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud van de natuurspeelpleinen. Het is altijd een bijzonder gezellige happening, waar ook buurtbewoners op afkomen. Dit jaar is de actie op 16 december en duurt van 12:15 tot 14:30 uur. Een oliebol kost €0,80 en eentje met appel en/of rozijnen en krenten kost €1. Een hele zak gaat voor €3,50. 

Op de natuurspeelpleinen rond de Sterrenzanger zijn speelheuvels, een amfitheater, een pluktuintje, insectenhotels, struikhuisjes, vogelbosjes, paddenpoel, een bijenhotel en nog meer. Kinderen kunnen hier ook na schooltijd terecht.

Molen 't Roode Hert sponsort de ingrediënten. De molen werkt samen met Fermento, een sociale onderneming met vier locaties in Alkmaar: een bakkerij, een banketbakkerij, een lunchroom en twee molens, namelijk 't Roode Hert en de Otter. Fermento maakt deel uit van de Raphaëlstichting, vanuit de antrosofie actief in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De Sterrenzanger is een vrijeschool die ook werkt vanuit de antroposofie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl