Alkmaar Centraal

Opnieuw is er een ongeval gebeurd op de inmiddels beruchte oversteekplaats ter hoogte van de Gedempte Nieuwesloot op de Kanaalkade. Bussen hebben daar voorrang, maar fietsers blijken vaak verrast door de kant waar de bus vandaan komt. Ondanks de tijdens het oversteken vanaf de Gedempte Nieuwesloot gepasseerde vluchtheuvel komen de bussen (op de busbaan) van de linkerkant, terwijl de rest van het verkeer dan van rechts komt.

De gemeente heeft al 'attentieverhogende maatregelen' aangekondigd en wil dat invulling geven met extra bebording. Dat plan is al wel goedgekeurd, maar nog niet uitgevoerd. Het heeft het ongeval van donderdag dan ook niet kunnen voorkomen, rond het middaguur wilde een fietser oversteken van de Kanaalkade naar de Ringersbrug maar zag de naderende bus over het hoofd.

Een ongeval was ondanks de vlotte reactie van de chaffeur niet te voorkomen en de fietser klapte hard tegen het wegdek. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de dienst Veerkeers Ongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar het incident. De Kanaalkade is tijdens het onderzoek en afhandeling gedeeltelijk afgesloten geweest.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl