Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Een mobiele telefoon met een dikke databundel, lekkere broodjes uit de kantine en een supermarkt om de hoek. Voor de meeste mensen de gewoonste zaak van de wereld. En natuurlijk weten we dat er plaatsen op de wereld zijn waar dat anders is en zeker niet vanzelfsprekend. Maar dat kennen we eigenlijk alleen van televisie of Youtube.

Dat veranderde afgelopen oktober voor 22 leerlingen en 3 docenten van het Jan Arentsz in Alkmaar. Ze zijn op studiereis geweest naar Malawi; een zeer arm land in het zuidoosten van Afrika. Twee weken lang zijn de leerlingen bezig geweest met het helpen in de lokale community. Er zijn huizen gebouwd, bakstenen gemaakt, toiletten gegraven. Er is gespeeld met de kinderen en kennisgemaakt met de plaatselijke bevolking en hĂșn uitdagingen in het dagelijks leven.

Er zijn scholen bezocht en er is geholpen in het ziekenhuis met schoonmaken. Dit alles in de Afrikaanse hitte van ruim 35 graden. Zonder elektriciteit, zonder stromend water en zonder alle andere Westerse gewenningen. En dat is toch even eh... wennen. Maar naast het altijd aanwezige stof maakten ze ook kennis met de zeer gastvrije bevolking, ontstond er een enorme saamhorigheid en... kwamen nieuwe vriendschappen.

Alkmaar Centraal cameraman Tim Slager volgde de groep op de voet en legde de reis vast. Benieuwd naar de avonturen die deze leerlingen hebben beleefd? Laat je dan meeslepen in de prachtige belevenissen en verhalen van deze zeer doelgerichte pubers...

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl