Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Vrijdagochtend was kreeg een klas enthousiaste kinderen van basisschool het Kompas in Alkmaar voor de afsluitende les van 'Athletics Movements' bezoek van een oud-topatleet. De leerlingen werden in de gymzaal verwelkomd door Robin Korving, trainer bij AV Hylas en nog steeds Nederlands recordhouder op de 110 meter horden.

Ook EK Atletiek Mascotte Adam was aanwezig om de kids aan te moedigen. De Atletiekunie kijkt positief terug op de resultaten van het programma Athletics Movements in de Provincie Noord-Holland. In aanloop naar het EK Atletiek tot en met het najaar van 2016 hebben op 77 scholen ruim 4200 leerlingen de basisbeginselen van atletiek kunnen ervaren. Het doel van het programma Athletics Movements van de Atletiekunie is om kinderen spelenderwijs beter leren bewegen door hen de FUNdamentals te leren, ofwel de basisvaardigheden van het lopen, spring en werpen.

Met de EK Atletiek 2016 in eigen land heeft Athletics Movements er mede voor gezorgd dat bij de deelnemende verenigingen tijdens de projectperiode het aantal jeugdleden met gemiddeld 25% is toegenomen.inderen worden op school echter eenzijdig belast omdat de nadruk vaak ligt op ‘meer’ bewegen in plaats van ‘beter’ bewegen. de breed motorische ontwikkeling. Dit leidt tot onnodig blessureleed en vermindert vaak het plezier in plezier in sport en bewegen. De Atletiekunie wil hier met haar programma verandering in brengen. Met lopen, werpen en springen als uitgangspunt staat de verbetering van de motorische ontwikkeling van kinderen voorop. Het lespakket is inspirerend gemaakt voor de vak- en atletiekleraar en afgestemd op de belevingswereld van de leerling. De Provincie Noord-Holland heeft het programma de afgelopen twee jaren ondersteund waardoor het programma op meer dan 77 scholen is georganiseerd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl