Bij het marathonschaatsen wordt een oude traditie na tien jaar in ere hersteld: de meerdaagse. In het verleden was dat een Zesdaagse voor mannen en een Vijfdaagse voor vrouwen, nu is het een Vierdaagse. Vanaf 15 tot en met 18 december wordt gereden in Leeuwarden, Utrecht, Breda en tot slot Alkmaar.

De laatste winnaars, in 2006 dus, waren Jan Maarten Heideman en Daniëlle Bekkering. Heideman stopte na het vorige seizoen. Maar de 39-jarige Bekkering schaatst nog altijd in damespeloton. Zij was in haar 'spruitjespak' oppermachtig en pakte haar derde titel. Nummer drie Elma de Vries, winnares in 2005, rijdt ook weer mee, net als een handvol anderen.

Bij de mannen stapt de 32-jarige Bob de Vries uit Haule (zie foto) terug in de meerdaagse. Hij won ooit het jongerenklassement. Hij schrapte er zelfs een stage voor. Net als Bekkering vindt hij de meerdaagse iets speciaals. Iedere dag nieuwe kansen, de vermoeidheid slaat toe en fouten kun je je bijna niet permitteren. Marathonschaatsers zijn de 'bikkels van het ijs'.

Grote namen als Gary Hekman, Ingmar Berga, en Crispijn Ariëns doen mee bij de mannen en bij de vrouwen verder nog Lisa van der Geest, Iris van der Stelt en Irene Schouten.

De Vierdaagse wedstrijd op 18 december in Alkmaar begint om 13.15 uur met de beloften (100 ronden), gevolgd door de dames om 14.45 uur (100 ronden) en sluit af met de heren om 16.30 uur (150 ronden). Kaarten kosten € 8, voor jeugd t/m 15 jaar € 4. (fotograaf: TimsImaging)

Pin It
Bekeken: 3095x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/