Het was de laatste in Dickens stijl, het Midwinterfeest van afgelopen weekend. Inmiddels steken landelijk steeds meer festivals en feesten de kop op in de door Charles Dickens beschreven stijl op. Daar is door de organisatie van het Midwinterfeest bij opgeteld dat De Rijp zélf een rijke en interessante historie heeft (walvisvaart!) en de conclusie was snel getrokken; vanaf 2018 is het thema van het Midwinterfeest de eigen historie van De Rijp in de Gouden Eeuw.

Dat het oergezellige feest goed in de smaak valt bleek ook afgelopen weekend weer, tienduizenden bezoekers trokken door het pittoreske centrum van De Rijp dat in een bijzondere sfeer was gedompeld. Het evenement heeft een plek veroverd in de top 3 van best bezochte evenementen van Alkmaar. Niet verwonderlijk want de continu voorbijtrekkende prachtige kostuums en bijzondere omgeving zuigen de bezoeker bijna onmiddelijk naar de period rond 1900.

Dit jaar is, zonder daar echt ruchtbaarheid aan te geven, voor het eerst de vrijdagavond bij het evenement getrokken. Het was voor de organisatie meteen een soort try-out voor de 2018 editie die in het teken zal staan van mensen met een beperking. Marco van Ammers Fotografie heeft een fraaie fotoreportage gemaakt die in zijn geheel is te zien op onze Facebookpagina.

Bekeken: 4153x