Ongeveer driehonderd mensen hebben zaterdag deelgenomen aan de Fakkeltocht voor de Mensenrechten in het centrum van Alkmaar. De tocht was een samenwerking van de organisatoren van de Fakkeltocht voor Verdraagzaamheid en Amnesty International. Ook de schrijfmarathon van Amnesty in bibliotheek Alkmaar Centrum en het voorprogramma van de fakkeltocht in Theater De Vest werden goed bezocht. De schrijfmarathon leverde maar liefst 450 brieven en kaarten op, ter ondersteuning van mensenrechtenactivisten over de hele wereld.

De fakkeltocht startte om 17.00 uur op het Canadaplein met een show van drie vuurspuwers. Onder muzikale begeleiding van het Alkmaars Straatorkest en percussiegroep Nosso Groove werd een route naar de Kapelkerk gelopen, waar bewoners van AZC De Vluchthoef zelfgemaakte salade uitdeelden en Resto Van Harte soep.

’s Middags werden onder meer Carina van Eck, lid van het College voor de Rechten van de Mens en Nik van Hoogstraten van Stichting Raket geïnterviewd. Nik heeft hersenletsel door een hersenvliesontsteking op jonge leeftijd, en heeft hard moeten vechten voor het recht om een opleiding te volgen en zelfstandig te wonen. Ook de Liberiaanse acteur Bright o’Richards maakte indruk op het publiek. Hij vertelde onder meer hoe het kopen van een paar klompen zijn integratie in een stroomversnelling bracht. Tenslotte spraken Tracey Ayero van de LHBT-vluchtelingengroep Stichting Out and Proud en wethouder Pieter Dijkman over mensenrechten.

Pin It
Bekeken: 3479x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/