Van het weekend werd in De Meent het NK trampolinespringen voor clubteams gehouden. Het A1 team van Triffis, deze keer bestaande uit Pascal Wiebering, Jimmy Demmers, Roel Teillers en Niamh Slattery, veroverde de vierde nationale titel op rij. De prijzen werden uitgereikt door Tweede Kamerlid Rutmer Heerema uit Alkmaar.

De tribunes waren goed gevuld met supporters uit het hele land en de sfeer was opperbest mede dankzij de feestelijke, muzikale omlijsting van DJ Jacco Silver. In de klassen A tot en met E streden totaal 64 teams om de titels. Een NK voorronde bestaat uit een verplichte en een keuzeoefening gesprongen en de beste vijf teams per klasse stellen drie springers op voor de finale. Alle scores tellen mee voor de eindklassering.

Triffis A1 plaatste zich met een sterke voorronde eenvoudig voor de finale en daarin toonde het team maar weer haar suprematie. Pascal Wiebering zette een goede eerste score neer. Ook Roel Teillers sprong een strakke oefening met hoge moeilijkheid. Jimmy Demmers verwees het sterke KDO Apeldoorn met een stabiele oefening resoluut naar het zilver.

Hoofdtrainer Sven Mooij : “Ik ben trots op vier op een rij en op alle springers maar vooral ook op Triffis dat we dit NK zo mooi hebben georganiseerd”.

Ook in de B-klasse pakte Triffis de kampioenstitel. Triffis B4 bestaande uit Bianca Schuijt-Olie, Tess de Vries, Mads Ottenbros, Guido Groefsema en Daan Kaagman sprong een sterke voorronde. In de spannende finale sprong Tess de Vries een nette en stabiele oefening, waarna Mads Ottenbros de druk voor de concurrentie opvoerde via een goede oefening met een hoge moeilijkheidsgraad. Guido Groefsema rondde sterk af. (foto: Fotopersburo Mooij)

Pin It
Bekeken: 3099x
https://ee.itk.ac.id/data/