In de 1e Klasse van het vrouwenvoetbal heeft Alcmaria Victrix zich zondag laten verrassen door SC Purmerland. Een week nadat de dames sensationeel bij koploper Rigtersbleek wonnen, gingen ze thuis onderuit tegen een team dat nog op de eerste overwinning wachtte. Trainer/coach Dick van Stralen waarschuwde nog scherp te blijven, maar moest toch toezien dat zijn ploeg met 0-2 verloor.

De eerste kans was voor Alcmaria Victrix, maar het schot van Stephanie Pan werd bekwaam geweerd. In de volgende aanval kregen de gasten een vrije trap, die snoeihard werd geschoten. Keepster Bo Plomper kreeg geen controle over de bal en in de rebound werd het toch 0-1. Daarna had de thuisploeg meer balbezit, maar besluiteloosheid voorkwam serieuze kansen.

Trainer Van Stralen stelde tijdens de rust Dominique Wittens op voor meer aanvalsdrift, maar met weinig effect. Purmerland bleef met veel passie en strijd overeind. De geschorste Chantal Boon werd node gemist en weer was Alcmaria Victrix te vaak en te snel de bal weer kwijt. De kansen die er waren, kwamen vooral voort uit dode spelmomenten. Beide teams maakten veel overtredingen. De strijd kreeg voor Purmerland extra glans in de slotfase, door een rake vrije trap vanaf een meter of dertig.

Alcmaria Victrix V1 zakte van plaats zeven naar acht in de landelijke 1e Klasse C. Absoluut geen schande, want het team promoveerde hiervoor vier keer in vijf jaar., waarvan twee onder trainer Dick van Stralen. Hij gaf overigens na de wedstrijd aan dat hij het straks mooi vindt geweest: "Ik ben nog nooit ergens langer als drie jaar trainer geweest. Ik heb in Alkmaar een paar geweldige jaren gehad en uiteraard willen wij het met z'n allen nog zo goed mogelijk afmaken." Wat hij gaat doen weet hij nog niet, maar er liggen wel aanbiedingen. (foto: Paul van der Molen)

Pin It
Bekeken: 3373x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/