Alkmaar Centraal

Tegen Suyin D., de vrouw die eind mei haar 95-jarige buurvrouw doodsloeg is door het Openbaar Ministerie negen jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De 42-jarige Suyin D. sloeg op 25 mei haar buurvrouw Bep Voorthuis-Versenaar met onder andere een stenen bol op haar hoofd. De bejaarde vrouw overleed aan die verwondingen; haar lichaam werd de volgende dag in haar woning aan de Muiderwaard in Alkmaar gevonden door haar kleinzoon.

Suyin D. was drugsverslaafd en had eerder geld had geleend van haar buurvrouw. De aanleiding om haar zo toe te takelen was het feit dat de vrouw op de bewuste dag weigerde om D. nog eens geld te geven, waardoor D. een woedeaanval kreeg en op haar begon in te slaan met een schilderij, een vaas en twee zware stenen bollen. Vervolgens vluchtte D. met een ring en vijfhonderd euro waarmee ze drugs kocht.

Volgens de officier van justitie kon moord niet worden bewezen omdat D. van tevoren geen plan had gehad om haar buurvrouw te doden. Ze wordt vervolgd voor doodslag. Haar raadsman Gert Kaaij pleitte voor directe opname voor tbs. De uitspraak is op 22 december.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl