Dinsdagavond vond in het stadhuis van Alkmaar een bijeenkomst plaats over de geluidsoverlast die de binnenstadbewoners ervaren vanwege de vele evenementen. De bijeenkomst was niet uitgebreid aangekondigd; de gemeente had er slechts een bericht in de Stadskrant van 7 december aan gewijd. Bezoekers werd daarin beloofd dat er op “de Uitvoeringsregels evenementen, die op dit moment als onderdeel van het nieuwe Evenementenbeleid opgesteld worden” en “diverse aspecten zoals geluidsnormen en eindtijden van evenementen” zou worden ingegaan.

Zo’n dertig bewoners en horeca-ondernemers waren op de bijeenkomst afgekomen, maar de grote afwezige was verantwoordelijk wethouder Victor Kloos, tot grote ergernis en verontwaardiging van de aanwezigen. Zijn beleidsambtenaar Henk Adriaanse nam de honneurs waar, maar al met al werd de bijeenkomst niet als bevredigend ervaren en kwamen er geen duidelijke antwoorden.

In het Stadskrantbericht stond ook de gemeente een ‘klankbordgroep evenementen binnenstad’ in te stellen die twee keer per jaar samenkomt om elkaar te informeren en ervaringen te delen over evenementen in de binnenstad. Dit leek de aanwezigen een slechte oplossing: ze vonden dat de overlast voor bewoners al meerdere maanden overduidelijk is en dat een klankbordgroep daar geen verandering in zou kunnen brengen. 

Pin It
Bekeken: 5068x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/