December is de maand waarin je elkaar cadeautjes geeft, en vanuit die gedachte schreef stadsdichter Margreet Schouwenaar tien kindergedichten voor het Triversum in Alkmaar. Het Triversum helpt kinderen en jongeren met psychiatrische problemen in Alkmaar. Samen met schilder en vormgeefster Anneke Goddijn zijn er kleurrijke posters ontstaan met aansprekende gedichten voor kinderen.

Margreet Schouwenaar vindt het van belang om poëzie en kunst aan te bieden aan kinderen. Daarom organiseert zij ook regelmatig schrijfprojecten op scholen in Alkmaar. “Genieten van kunst is een krachtige vorm van aandacht,” zegt zij. “Dat levert misschien niet direct iets op, maar indirect wel.”

Verhalen en poëzie kunnen kinderen een ervaring bieden die ze op geen enkele andere manier meemaken. Door die ervaringen ontdekken kinderen soms de reikwijdte en de variëteit van wat ze kunnen voelen. Vanuit deze gedachte wilde Schouwenaar als stadsdichter het Triversum Alkmaar een geschenk gegeven. De tien ingelijste posters
krijgen een plekje in het gebouw van het Triversum: in wachtkamers, spreekkamers of in het logeerhuis.

Dinsdagmiddag 20 december worden de tien ingelijste posters feestelijk overhandigd aan de Raad van Bestuur. Meer informatie over de activiteiten van de stadsdichter zijn te vinden op www.stadsdichteralkmaar.nl.

Bekeken: 4208x