Aan het begin van de Frieseweg in Alkmaar, vlak naast de Friesebrug, verrijzen volgend jaar eindelijk nieuwe huizen. Bot Bouwgroep uit Heerhugowaard is trots dat het De Friesche Bocht gaat bouwen, oftewel 23 stadsappartementen met een parkeerkelder. Het plan kreeg vorm in nauwe samenwerking met buurtbewoners.

Het project bestaat ogenschijnlijk uit vijf panden, meelopend in de bocht. Leeuwenkamp architecten ontwierp de huizen met schuin dak en met drie dezelfde type woningen naast elkaar, net als de bestaande huizen. Het gaat om 14 gelijkvloerse appartementen vanaf 80 m2, twee grote hoekappartementen over twee verdiepingen en zeven grote splitlevel loftwoningen met sfeervolle hoge nok. Alle woningen hebben een te openen serre of balkon. Er komt een parkeerkelder met 24 parkeerplaatsen en op het eigen terrein achter de huizen kunnen 12 auto's van bezoekers terecht. Prijzen beginnen vanaf € 200.000.

De website van het project defrieschebocht.nl, gaat vrijdag 23 december online. Geïnteresseerden kunnen zich daar al melden. In februari vindt een grote verkoopmanifestatie plaats. Dan starten ook de grondwerkzaamheden en het archeologisch onderzoek. De bouw start naar verwachting in mei.

Pin It
Bekeken: 9053x
https://ee.itk.ac.id/data/