In heel Nederland worden acties opgezet om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request 2016. Op 20 en 23 december organiseren de Noord-Hollandse vrijwilligers van het Rode Kruis de schaatsactie Skating for Air bij De Meent in Alkmaar en IJsbaan Haarlem, in de strijd tegen kindersterfte door longontsteking.

3FM Serious Request 2016 vraagt dit jaar aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan deze ziekte. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Het Rode Kruis behandelt longontsteking bij zieke kinderen, regelt vervoer naar een lokale kliniek en werkt aan preventie met antibiotica, voorlichting en levering van waterfilters.

Bij Skating For Air laten schaatsers zich sponsoren per rondje. De opbrengst komt volledig ten goede aan Serious Request. In De Meent wordt op vrijdag 23 december van 19.30 tot 21.00 uur geschaatst. Er wordt ook gezorgd voor gezelligheid. Deelnemers kunnen zich nog steeds aanmelden. Meer informatie is te vinden op de officiële Facebookpagina.

Bekeken: 3657x