De Achterdam is binnenkort misschien twee uur langer "open for business". De gemeenteraad heeft donderdag besloten om te onderzoeken of het mogelijk is om de sluitingstijd van de peeskamers te verschuiven van 01:00 naar 03:00 uur. De bedoeling is dat illegale en ook risicovolle prostitutie elders vermindert. Sekswerkers zijn veilig op de Achterdam vanwege alle toezicht en klanten kunnen makkelijk windowshoppen op één locatie.

Al is illegaal betaald seksen niet geregistreerd, het vermoeden bestaat dat er nu in eigen huis of bij cliënten thuis, nog wel eens betaald gesekst wordt. Met alle risico's van dien. De motie van OPA haalde de meerderheid van de raad, ook omdat peeskamerverhuurders aangeven dat het een effectief middel is tegen illegale thuisprostitie.

De oppositie was echter niet overtuigd. De PvdA bijvoorbeeld meende dat het slag prostituees dat thuis of aan huis werkt anders is. Die gaan geen peeskamer huren. Leefbaar Alkmaar voorspelde meer overlast op en om de Achterdam. Jan Hoekzema (OPA) gaf aan dat er nauwelijks overlast is; sinds 2010 zijn er 16 meldingen geweest. Het zal dus wel loslopen. Hij sprak ook tegen dat omwonenden verrast zouden zijn door de motie, omdat alle betrokken partijen inspraak hadden.

BAS vroeg tevergeefs om uitstel voor het besluit. Er ligt van de fractie nog een plan tot opsplitsing van de straat in een woon- en een werkgedeelte. De veranderde situatie kan hier invloed op hebben.

Pin It
Bekeken: 5804x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/