Donderdag 12 januari 2017 vindt in het Sportpaleis te Alkmaar de negende editie van Studie Experience plaats. Dit is een gratis en interactief studie- en beroepskeuze event voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en MBO-schoolverlaters. Diverse onderwijsinstellingen, bedrijven en andere deelnemers met informatie over studiekeuze zullen zich presenteren.

Het aanbod van opleidingen is overweldigend en leerlingen hebben hierdoor vaak geen concreet beeld van wat zij precies willen en vinden het daarom moeilijk om een keuze voor een studierichting te maken. Het is daarom belangrijk om in een vroeg stadium te oriënteren en informatie in te winnen is belangrijk om verkeerde keuzes te voorkomen.

Studie Experience laat leerlingen op een interactieve manier kennis maken met opleiding- en beroepsinstellingen. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan een Barista-workshop, georganiseerd door ROC Horizon College. In de avond kunnen ouders en kinderen aansluiten bij één van de workshops van ZWplus, onderdeel van het Zorg- en Welzijnsplein. Ook kunnen ze het Techniekplein bezoeken met onder andere Goflex Young Professionals, Infra Bindt, Opleidingsbedrijf InstallatieWerk en Tetrix Techniekopleidingen.

Ook voor leerlingen van HAVO- en VWO is Studie Experience een mogelijkheid om kennis te maken met diverse onderwijsinstellingen en gespecialiseerde organisaties. Onder andere Hogeschool Inholland, iPabo, Hogeschool Tio, Business School Notenboom, EuroCollege, Ministerie van Defensie en diverse techniek- en zorginstellingen komen graag in contact met HAVO- en VWO leerlingen.

Studie Experience Alkmaar vindt plaats op donderdag 12 januari 2017 in het Sportpaleis aan de Terborchlaan. De beurs is geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. Aanmelden voor de beurs kan via de website www.studie-experience.nl. Kijk op de website voor een routebeschrijving en meer informatie over het programma en de deelnemers.

Bekeken: 3871x