Zaterdagavond hebben de waterpolodames van DAW een belangrijke overwinning geboekt op directe concurrent Z&PC Rotterdam. Na een sterke eerste helft kon de gastploeg niet meer langszij komen en verloor met 6-3. "Door dit goede resultaat is het aansluiten bij de middenmoot weer een kwestie van tijd", stelt trainer/coach Jan Koekenbier vol vertrouwen.

DAW ging voortvarend van start. Na toch weer even achter gestaan te hebben, wisten ze twee maal de straftijd van een tegenspeelster te benutten, Daarna volgden goede en snelle aanvallen die de Rotterdammers
overrompelden, waardoor DAW halverwege een 5 -1 voorsprong had. Het derde en vierde kwart waren voor de tegenstanders. Zij kregen maar liefst zeven keer een “man meer”, maar door goed verdedigend werk van DAW kon maar twee keer geprofiteerd worden. Uiteindelijk pakte Saskia Kansen vlak voor tijd nog haar vierde puntje via een solo uitbraak. De andere twee goals kwamen op naam van Romee Heister.

Dames 1 van DAW blijft met drie uit tien wedstrijden winst negende in de 2e Bondsklasse A, maar de drie teams boven hen komen drie punten dichterbij. Feit is wel dat het Alkmaarse team volgend jaar meteen een zware kluif zal hebben aan de nummer twee in het klassement.

Bekeken: 2728x