Zaterdag speelde DAW Heren 1 de laatste wedstrijd van 2016 thuis tegen de Snippen uit Amstelveen. De thuisploeg versloeg de nummer twee in de 3e Bondsklasse B eerder dit seizoen in de bekercompetitie nog met strafworpen na een 6-6 gelijkspel, maar deze keer schoot het tekort en verloor met 9-12.

De kans dat DAW weer zou winnen leek al heel snel uit zicht. Meerdere goede pogingen waren niet trefzeker, terwijl de Snippen drie keer scoorden. Zeven seconden voor het einde van het eerste kwart scoorde Jeroen Dahchi, maar in de laatste seconde werd het nog 1-4. In de tweede periode scoorden beide ploegen slechts één keer en de Alkmaarders leken meer grip op de gasten te krijgen. In het derde kwart liepen de Snippen een puntje uit. DAW kon met invaller Leon Hoekman bij blijven, maar niet meer dan dat. De tussenstand werd 6-10. In de laatste periode kwam DAW nog iets terug met drie goals tegen twee.

Heren 1 van DAW sluit het jaar af op de zevende plaats, met de nummer acht in de nek. Ook de nummers zes en negen zijn nog directe concurrenten. De mannen starten het nieuwe jaar met een belangrijke wedstrijd tegen de nummer vijf De Dolfijn.

Bekeken: 2714x