Uit een onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting blijkt dat Alkmaar goed scoort op het gebied van openbare toiletten. Dit schrijft het NHD. Alkmaar heeft in totaal 35 openbare toiletten, wat relatief hoog is voor 108.000 inwoners. Dit aantal toiletten is gebaseerd op het aantal registraties van toiletten bij de stichting zelf en via de app Hoge Nood. Het gaat niet alleen om registraties van openbare toiletten die zijn geregeld door de gemeente, maar ook bijvoorbeeld winkels en horecagelegenheden die aangeven dat bezoekers kunnen gebruikmaken van het toilet. Daar komen nog de zes uriliften op het Waagplein, Zijdam en Dijk bij die na 18.00 uur open zijn.

Ondanks de goede Alkmaarse score in het onderzoek van MLDS klinken er wel geluiden dat de voorzieningen in Alkmaar nog beter kunnen, zo schrijft de krant. Zo blijkt uit ervaringen van mensen die vanwege een aandoening soms plotseling nodig naar het toilet moeten dat winkels in Alkmaar niet altijd even gastvrij zijn; zij verwijzen klanten die vragen of ze van een toilet gebruik kunnen maken vaak door naar de HEMA. Ook stelt OPA-raadslid Dominique Dubois dat er beter kan worden gecommuniceerd dat de toiletten in de Singelgarage op zondag dicht zijn. Zij is bovendien degene die twee jaar geleden voor elkaar kreeg dat er openbare toiletten in parkeergarage de Karperton kwamen.

Pin It
Bekeken: 7217x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/