Cameratoezicht is inmiddels een geaccepteerd instrument om de veiligheid te verbeteren. Dinsdag 20 december heeft wethouder Victor Kloos (OPA) de eerste toezichtcamera in het uitgaansgebied van Overstad in gebruik genomen. Het college van de gemeente Alkmaar is van mening dat cameratoezicht een effectief middel is om incidenten te verminderen en overlast terug te dringen.

Veiligheid heeft topprioriteit voor het college van de gemeente Alkmaar. Cameratoezicht is daarbij een goed instrument om de veiligheid in bepaalde gebieden te behouden en te vergroten.Wethouder veiligheid Victor Kloos (OPA): “Het nieuwe VUE complex met daarin de VUE megabioscoop, Filmhuis Alkmaar, Flamingo Casino en restaurant Happy Italy zijn een aanwinst voor Alkmaar. Een prachtige plek om gezellig en veilig uit te gaan. En dat willen wij zo houden. Daarom plaatsen we juist hier een toezichtcamera.”

Uit onderzoek blijkt dat door goed gebruik van cameratoezicht het aantal incidenten afneemt en bewoners minder overlast ervaren. Ook helpen de vastgelegde beelden bij het oplossen van misdrijven. De gemeente streeft ernaar om de mogelijkheden van cameratoezicht zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Jaarlijks stelt de gemeente € 250.000,- ter beschikking voor het investeren in cameratoezicht. In 2016 zijn al 8 bodycams aangeschaft en worden in totaal waarschijnlijk 12 vaste camera’s aangeschaft. In totaal komt Alkmaar daarmee op 63 vaste camera’s, 7 mobiele camera’s en 8 bodycams. (foto: Rob Verhagen)

Pin It
Bekeken: 3651x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/