Alkmaar Centraal

KunstNetTV start dit nieuwe jaar met een nostalgisch zwart-wit filmpje uit het Regionaal Archief. In januari is er, met muziek en voice-over, een bedrijfsfilmpje van Papierwaren Firma Hekket en Co. te zien. Het Regionaal Archief Alkmaar stelde de film ter beschikking uit de jaren ’30 van de Firma Hekket & Co.

Dit bedrijf werd begin vorige eeuw opgericht en was gevestigd in één van de kleinste straatjes van Alkmaar: de Pieterstraat. In de jaren ’30 was het bedrijf uitgegroeid tot een florerende Alkmaarse papier en commissiehandel.

Onbewerkt pakpapier of wenskaarten van de fijnste kwaliteit; Hekket & Co. was van alle markten thuis. In oktober 1946 werd Papierwaren Firma Hekket & Co. door een ander bedrijf overgenomen.

De uitzending van KunstNetTV is een nostalgische reis terug in de tijd. Het bedrijfsfilmpje van Hekket en Co. is door KunstNetTV voorzien van commentaar
en muziek. Uitzendingen op Alkmaar Centraal: Iedere dag om 10.00 uur en 21.00 uur. Uitzending gemist: Ga naar www.kunstnet.tv.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl