Alkmaar Centraal

Op 20, 21 en 22 januari 2017 ademt heel Nederland theater tijdens het BankGiro Loterij Theaterweekend. Meer dan vijftig Nederlandse theaters bieden dit weekend een gevarieerd programma aan. Ook TAQA Theater De Vest doet hieraan mee met voorstellingen van Motel Westcoast, Patrick Laureij, Patrick Nederkoorn en Yvonne van den Eerenbeemt. Voor de kinderen is er de voorstelling Dolfje Weerwolfje en de komedie ‘Hart tegen Hart’ met Rick Engelkes en Richard Kemper (van Veldhuis en Kemper). Tijdens het theaterweekend kosten alle voorstellingen €10.

Hemelse melodieën, prachtige stemmen en historische liedjes. Al tien jaar brengt Motel Westcoast met Syb van der Ploeg en topvocalisten Edward Reekers, Brenda Bee en Julian Thomas hét theaterconcert met de meest populaire Amerikaanse Westcoast-nummers aller tijden. Op vrijdagavond 20 januari reizen de Westcoast-leden van oost naar west via de beroemde Route 66, begeleid door een vijfkoppige live band. Een concert vol muzikale ontmoetingen met gevoelige ballads en opzwepende uptempo nummers.

In de Kleine Zaal op vrijdag 20 januari spelen cabaretière Yvonne van den Eerenbeemt en cabaretier Patrick Nederkoorn beiden hun solovoorstelling. ‘SIRENE’ van Yvonne van den Eerenbeemt gaat over de ploeterende mens en zijn verlangen naar houvast. Patrick Nederkoorn speelt zijn tweede cabaretprogramma. De Rotterdammer Patrick Laurey, lid van Comedytrain en bekend van onder andere Lowlands, won zowel de jury- als de publieksprijs op Cameretten 2013. In ‘Dekking Hoog’ op zaterdag 21 januari kan het publiek genieten van zijn gortdroge en beeldende observaties.

Ook de splinternieuwe familiemusical Dolfje Weerwolfje kan voor slechts € 10 bezocht worden! De musical voor stoere jongens en meiden van 6 tot 11 jaar is gebaseerd op de door kinderen verslonden boekenreeks van Paul van Loon. De voorstelling is te zien op 21 januari om 19.00 uur.

Roos Schlikker en Erris van Ginkel schreven de vrolijke relatiekomedie ‘Hart tegen Hart’ over liefde en vriendschap, waarin het regelmatig Hart tegen Hart gaat. Met een bijzondere cast van onder andere Rick Engelkes en Richard Kemper (Veldhuis & Kemper) loopt het op het podium net even anders dan je dacht. Deze komedie is te zien op zondag 22 januari.

Het Theaterweekend is een inititatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds. Het Theaterweekend vond vorig jaar voor het eerst plaats en bleek met meer dan 100.000 bezoekers in de ruim 50 deelnemende theaters een doorslaand succes. Meer informatie is te vinden op www.taqatheaterdevest.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl