Alkmaar Centraal

Woensdagavond heeft de politie zeven aanhoudingen verricht vanwege het bezit van vuurwapens. Het gaat om mannen van 22, 21, 25 en 49 uit Heerhugowaard en Alkmaar en vrouwen van 46, 21 en 16 uit Alkmaar en Stompetoren.

Rond 19.45 uur kreeg de politie van Alkmaar melding over een man die op de Cataloniëstraat rond zou lopen met een automatisch vuurwapen. De man was even later een huis ingegaan.

De politie omsingelde het huis. Toen twee keer twee mensen naar buiten kwamen en met een auto wegreden, zijn ze even verderop aangehouden. In een van de auto’s bleek een bivakmuts te liggen. Korte tijd later kwam een vijfde verdachte naar buiten. Hij bleek een airsoft wapen bij zich te hebben.

Rond 20.30 uur besloot de politie het huis te betreden. Nog eens twee personen werden aangehouden en de agenten troffen twee vuurwapens, waarvan één voorzien was van een bajonet en de andere onklaar gemaakt was, een wapenstok en een balletjespistool.

Alle verdachten zijn voor verhoor meegenomen. De wapens en de bivakmuts zijn in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk wat de zeven van plan waren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl