Binnen de singels van de Alkmaarse binnenstad geldt een totaal vuurwerkverbod. Waar men in andere delen van de gemeente tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari om 2.00 uur vuurwerk mag afsteken, blijft het verbod voor de binnenstad van kracht. De gemeente neemt deze maatregel om overlast en brandgevaar, vooral bij kwetsbare monumenten, te voorkomen.

Er zijn ook regels voor de aankoop van vuurwerk. Wie 16 jaar of ouder is mag vuurwerk kopen op 29, 30 en 31 december, maar alleen bij winkels met een vergunning. Vuurwerk dat elders gekocht is, wordt als illegaal beschouwd en bezit is dus strafbaar. Daarnaast is vuurwerk zonder Nederlandse gebruiksaanwijzing verboden en mag men hooguit 25 kilogram in bezit hebben.

Wanneer overtreding van de regels is geconstateerd, wordt het vuurwerk in beslag genomen door de politie. De dader kan dan rekenen op een fikse boete. Jeugd tot 18 jaar wordt doorgestuurd naar Bureau Halt. Hier worden afspraken gemaakt over een passende straf. Vaak bestaat die uit een aantal uren werkstraf en/of een leeropdracht. Ook moet eventuele schade worden vergoed.

De gemeente maant tot het voorzichtig omgaan met vuurwerk, dat men een vuurwerkbril draagt (overigens gratis verkrijgbaar bij Pearle) en kleine kinderen binnen houdt tijdens het afsteken. Meer tips en regels zijn te vinden op veiligheid.nl.

 

Pin It
Bekeken: 4141x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/