Elk jaar op 1 februari past de gemeente Alkmaar haar parkeerbeleid aan. Behalve de inflatiecorrectie van 0,9% zijn de tarieven gelijk gebleven. Wel wijzigt de combinatievergunning en komt er een nieuw garageabonnement voor bedrijven. Ook zijn er maatregelen genomen om de parkeerdruk in het centrum te verlagen.

Met een combinatievergunning voor het centrum kan men vanaf februari, behalve op straat, alleen nog parkeren in één vooraf te kiezen parkeergarage, exclusief De Vest.

Ondernemers krijgen keuze uit een werkweekabonnement van € 808 of een weekabonnement van € 1010 per jaar voor de garages Karperton, Kanaalschiereiland, Kazerne, Singel of Schelphoek. Het principe van de waardekaart vervalt.

Het aantal parkeervergunningen voor centrumbewoners wordt verlaagd. Op dit moment is er overigens een wachtlijst. Ook gaat het aantal straatvergunningen voor bedrijven flink omlaag. Als alternatief kunnen ondernemers een garageabonnement kopen of een goedkopere forenzenkaart voor plekken op loopafstand. 

Binnenkort ontvangen vergunning- en abonnementhouders een brief met informatie over verlenging per 1 februari. Betaling kan via het E-Loket met DigiD of E-herkenning, of de balie van ParkeerService. Die kent in heel januari verruimde openingstijden, namelijk van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 20.00 uur. Medewerkers kunnen helpen met afhandeling via het E-Loket, mits men een eigen paslezer meeneemt.

Meer informatie op alkmaar.parkeerservice.nl.

Pin It
Bekeken: 4083x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/