Alkmaar Centraal

De eerste palen gaan trillingsvrij de grond in voor het futuristische NXT tankstation aan de Diamantweg op bedrijventerrein Boekelermeer. Bij NXT kunnen, naast traditionele brandstoffen, ook duurzame producten worden getankt zoals LNG, GTL, CO₂. In het voorjaar wordt het tankstation geopend.

NXT is een all-in concept van GP Groot Brandstoffen & Oliehandel om duurzame brandstoffen te vermarkten. Daarmee springt het bedrijf uit Heiloo in op de veranderingen die plaatsvinden in de brandstofwereld om het milieu minder te belasten. De luifels van het tankstation krijgen zonnepanelen voor zodat het zichzelf voorziet van energie en de modulaire bouw maakt toekomstige uitbreiding eenvoudig.

Liquefied Natural Gas (LNG) is aardgas voor de transportsector en goedkoper dan diesel. LNG motoren draaien circa 50% stiller, produceren minder CO₂ en fijnstof. Er zijn in het land nu zo'n 20 tankstations die LNG aanbieden, NXT wordt het eerste in de regio. Gas To Liquid (GTL) wordt gemaakt van aardgas en CO₂ wordt gebruikt voor koeltransport- en biodiesel.

GP Groot heeft contracten gesloten met een aantal regionale vervoersbedrijven. Deze gaan hun vrachtwagenpark aanpassen. Maar om het tankstation rendabel te houden, worden traditionele brandstoffen ook nog aangeboden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl