Per januari 2017 gaat de gemeente Alkmaar hondenbelasting in de hele gemeente heffen. In de voormalige gemeente Alkmaar gebeurde dit al, maar voor de voormalige gemeenten Graft-De Rijp en Schermer is hondenbelasting nieuw. Het tarief wordt verlaagd van € 66,75 naar € 50,- per hond. Blindengeleidehonden en andere hulphonden vallen buiten de hondenbelastingplicht, evenals (boeren)erfhonden.

De inkomsten van de hondenbelasting worden besteed aan voorzieningen voor honden, zoals ‘hondenhaltes’; dit zijn afvalbakken voorzien van dispensers met biologisch afbreekbare afvalzakjes om de hondenontlasting op te ruimen. Hiermee worden hondenbezitters gemotiveerd zich aan de opruimplicht te houden. Tevens worden hondentrimbanen, zwemplekken en losloop- en verbodsgebieden gerealiseerd en onderhouden. Hierbij is aandacht voor de veiligheid van zowel de honden, de hondenbezitters en de niet-hondenbezitters. Daarnaast worden ook middelen ingezet om de overlast door honden tegen te gaan, zoals de hondenpoepzuiger.

De controle op hondenbelasting gebeurde tot nu toe met de hondenpenning waarbij hondenbezitters zelf hondenbelastingaangifte dienden te doen en vervolgens eenmalig de hondenpenning ontvingen om aan de halsband van hun hond te hangen. Deze hondenpenning verdwijnt en in plaats daarvan komen er per 2017 huis-aan-huiscontroles, waarbij wordt nagegaan of hondenbezitters aangifte voor de hondenbelasting doen en ook betalen.

Met de “Verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2017” wordt uitvoering gegeven aan het coalitieakkoord 2015-2018. De gemeenteraad stelde de verordening onlangs vast.

Pin It
Bekeken: 3987x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/