De molen van Piet is een markant baken op het bolwerk aan de zuidwestrand van de binnenstad. Woensdag 21 december onthulde wethouder Erfgoed Anjo van de Ven (OPA) samen met molenaar Cees Piet een informatiepaneel over de rijke geschiedenis van de molen.

De korenmolen uit 1769 heet oorspronkelijk De Groot. Eind 19e eeuw werd de naam van de familie Piet, waarvan de 5e generatie de molen nu bewoont, aan de molen verbonden. Vroeger was de molen er voor het malen van graan, nu staat dit rijksmonument al heel wat jaren in de schijnwerpers als decor voor trouwfoto’s, film- en tv-opnames. Dagelijks trekt de molen nog steeds nieuwsgierige mensen aan ondanks het feit dat de grutterwinkel als sinds 1993 niet meer voor publiek open is.

Molenaar Cees Piet is blij met het paneel: “Het vat op een aantrekkelijke manier de lange geschiedenis van de molen samen en beantwoordt tegelijk de vragen die wij hier bijna dagelijks horen. Op de Molendag in mei en op de Open Monumentendag in september gaan de deuren open en is iedereen welkom.” (foto: aangeleverd)

Pin It
Bekeken: 3357x
https://ee.itk.ac.id/data/