Sportpark De Viaanse Molen aan de Havinghastraat in Alkaar is de inzet van een meningsverschil tussen het Jan Arentz College, Alkmaar Sport NV en de gemeente Alkmaar. Dit schrijft het NHD.

De school meent het alleenrecht te hebben op het gebruik van het sportpark, en stelt dat Alkmaar Sport NV het terrein onterecht aan andere partijen in gebruik geeft. Alkmaar Sport NV heeft sinds de zomervakantie van dit jaar een rooster gemaakt voor het gebruik van het sportpark door de school en verschillende clubs, maar daardoor zouden de gymlessen van de school in de verdrukking komen. Het is echter belangrijk voor de school om gebruik te kunnen maken van het sportpark, omdat het Jan Arentsz een sportactieve school is en gymnastiek als eindexamenvak aanbiedt.

De gemeente stelt dat de school aanvankelijk inderdaad de enige partij was die van het sportpark gebruikmaakte, maar in de afgelopen jaren hebben andere clubs ook gevraagd er te mogen sporten. Alkmaar NV voegt daaraan toe dat ook de nieuwe school De Viaan ook van het sportpark gebruikmaakt.

Het Jan Arentsz College is er echter van overtuigd dat er is afgesproken dat de school als enige gebruik zou maken van het sportpark en heeft een advocaat ingeschakeld. (foto: Bing Maps)

Bekeken: 4291x