Afgelopen Oud & Nieuw hebben 160 mensen oogletsel door vuurwerk opgelopen. Meer dan 40% daarvan was omstander en stak zelf geen vuurwerk af. Pearle Opticiens deelt daarom dit jaar 70.000 gratis vuurwerkbrillen uit.

Oogarts Tjeerd de Faber: “Tijdens Oud & Nieuw raken ieder jaar weer teveel mensen gewond aan hun ogen door vuurwerk. Mijn advies is om altijd een vuurwerkbril op te zetten. Ook als je zelf geen vuurwerk afsteekt. Het dragen van een vuurwerkbril moet even vanzelfsprekend worden als het dragen van een autogordel.”

“Bijna de helft van de slachtoffers met oogletsel kijkt slechts naar vuurwerk en steekt zelf geen vuurwerk af. Pearle Opticiens staat voor je leven lang goed zien. Het voorkomen van oogproblemen door vuurwerk sluit daar goed bij aan. Als grootste winkelketen in de optiek hebben wij hierin uiteraard ook een voorbeeldfunctie,” aldus Barend Rutten, verkoopdirecteur Pearle Opticiens.

De gratis vuurwerkbrillen zijn tot en met 31 december gratis af te halen bij alle 300 winkels van Pearle Opticiens (zolang de voorraad strekt), zo ook in de winkel in Middenwaard in Heerhugowaard, aan de Europaboulevard en de Langestraat in Alkmaar en het Marktplein in Broek op Langedijk.

Pin It
Bekeken: 3473x
https://ee.itk.ac.id/data/