Alkmaar Centraal

Het COC Noord-Holland Noord verlaat het pand aan de Bierkade in Alkmaar en levert het 31 december op aan de verhuurder. De organisatie kreeg half november te horen dat de subsidieaanvraag was afgewezen en moest daardoor besluiten om de huur van het pand op te zeggen omdat die anders niet meer kon worden betaald.

COC Noord-Holland Noord gaat wel door met de activiteiten en gaat op zoek naar een nieuwe veilige plek, hopelijk samen met andere partijen, schrijft voorzitter Richard Ivangh in de nieuwsbrief. Andere gemeentes hebben gezegd te willen meewerken aan een nieuwe veilige plek voor LHBT’ers in Noord-Holland Noord. Zo heeft de gemeente Heerhugowaard zich onlangs aangesloten bij de Regenboogsteden, en ook de gemeente Bergen ziet mogelijkheden voor een COC-locatie in het centrum.

In Alkmaar zijn GroenLinks, BAS, PvdA en SPA nog bezig om te kijken of zij de andere partijen toch kunnen overtuigen van het belang van een COC in een Regenbooggemeente als Alkmaar. In het begin van het nieuwe jaar zal er een gesprek plaatsvinden tussen in elk geval het CDA, BAS, PvdA en het COC en hopelijk nog meer partijen.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl