Alkmaar Centraal

Vrijdagavond heeft de politie drie jongeren aangehouden op verdenking van straatroof. Het gaat om twee Alkmaarders van 16 jaar en een van 17 jaar oud.

Een 16-jarige jongen uit Alkmaar had aan het begin van de avond afgesproken met deze jongens om illegaal vuurwerk van hen te kopen. Zij zouden elkaar ontmoeten bij de scatebaan in Huiswaard. De jongens hadden het vuurwerk niet bij zich, maar zouden het na betaling in een woning in de buurt gaan halen. Nadat het slachtoffer had betaald liep een van de verdachten weg, zogenaamd om het vuurwerk te halen. De andere jongens bleven aanvankelijk bij het slachtoffer, maar gingen er kort daarop rennend vandoor.

Het slachtoffer probeerde vervolgens de straatrovers op te sporen en zijn geld terug te krijgen. Rond 22.10 uur ontmoetten ze elkaar weer op de Frieseweg, maar de verdachten gingen er weer vandoor. Het slachtoffer had inmiddels de politie gewaarschuwd, die aan de hand van de opgegeven signalementen de drie verdachten konaanhouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl