Alkmaar Centraal

Op 28, 29 en 30 december bruiste de Ringersfabriek in Alkmaar van nieuw leven. De Winterkaravaan streek er drie dagen neer en was al ruim voor de aftrap uitverkocht. Vijf jonge theatermakers toonden een korte voorstelling vanuit hun perspectief op het Karavaanthema van dit seizoen: De Nieuwe Wereld.

Het publiek werd aangenaam verrast tijdens de spannende expeditie door de krochten van de voormalige chocoladefabriek en de heerlijke warme stamppotmaaltijd: "Jullie hebben ons meegenomen naar bekende en onbekende werelden" en "Een zalige kerstvakantiedag hebben jullie ervan gemaakt".

De vijf talenten maakten gretig gebruik van de bijzondere voorstellingslocatie. Op de oude bonbonafdeling werd, voor de familievoorstelling 'IJs', met stukken systeemplafond de Noordpool nagebootst. In 'Avé' werden de glazen wanden van de fabriek gebruikt voor prachtige video-projecties. De voorstelling 'Dat wat we doen' begon in in de voormalige cacao-opslag in de kelder in het volledige duister. En in het oude klokgebouw was een prachtige dansperformance te zien.

Als ode aan afscheid werd tijdens de voorstelling 'Vaar Wel' een cake gebakken. Die heerlijke bakluchten gemengd met de geurende stamppot en het aroma van Glühwein zorgden voor een warm gevoel in de koude fabriek.

In januari besluit Karavaan welke van de vijf makers zijn of haar act tot een avondvullende voorstelling kan uitwerken voor Karavaan Festival van 25 mei tot en met 5 juni. (foto: Kenneth Stamp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl