Alkmaar Centraal

Brandweer Noord-Holland Noord kreeg rond de jaarwisseling te maken met tientallen kleine branden, twee middelbranden, een grote brand en één zeer grote brand, zo meldt Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Hoeveel er het gevolg zijn van vuurwerk, is niet bekendgemaakt. Ook de 112-meldkamer had het er druk mee en was volgens een lid van Buurtpreventie Alkmaar zelfs even onbereikbaar.

Zaterdagavond rond 23:30 uur rukte de brandweer uit voor een brand op het terrein van Taqa in de Boekelermeer in Alkmaar. De brandweer schaalde op tot middelbrand. Het bleek te gaan om een smeulbrand in een schakelkast met veel rookontwikkeling. De brand is snel geblust.

Rond 22:30 uur vond in Andijk een zeer grote brand plaats in een loods. De buren moesten tijdelijk hun huis verlaten, omliggende kassen zijn dankzij de brandweer gespaard gebleven. De loods zelf is gecontroleerd uitgebrand. Rond 01:00 uur vond een grote brand plaats op de zolder van een huis in Medemblik. Rond die tijd was het ook raak bij een schuur tegen een huis in Castricum. Deze twee branden waren snel onder controle.

Verder waren er tientallen kleine branden in de veiligheidsregio. Het drukst was het tussen middernacht en 04:00 uur, met 39 kleine branden. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl