Vanaf zondag 8 januari exposeert beeldend kunstenaar Ton van Lieshout in Koel310|Expo in Alkmaar. De expositie wordt om 15:00 uur geopend. Op verzoek van Van Lieshout, gaat de opbrengst van de verkoop van zijn schilderijen, collages en ansichtkaarten naar UNICEF, om kinderarbeid in Vietnam te bestrijden. Op de laatste dag van de expositie, zondag 15 januari, is er een veiling om 15:00 uur.

Van Lieshout woont in het Friese Raerd en is met zijn 89 jaar nog steeds volop aan het werk. Zijn stijl is het best te omschrijven als abstract expressionistisch en de veelkleurigheid weerspiegelt zijn vele interesses. Daarnaast maakt Van Lieshout collages die zijn eigen ervaringen, ideeën en belevenissen weergeven.

Chris Duinmeijer heeft speciaal voor de opening een gedicht geschreven en bluegrassband Bluesum komt optreden. De veiling is in handen van veilingmeester Nielsson Kooijman, die dit project een warm hart toedraagt.

Koel310|Expo is gelegen aan de Koelmalaan 310 in Alkmaar en vrijdag tot en met zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op expo72.nl, de Facebookpagina van Kunst voor Unicef en lieflangedijk/unicef.

Pin It
Bekeken: 3492x
https://ee.itk.ac.id/data/