Op 13 en 15 februari wordt de gratis workshop ‘En de kinderen scheiden mee’ georganiseerd. Kinderen kunnen in de onzekere periode als hun ouders scheiden een steuntje in de rug goed gebruiken. De workshop besteedt hier aandacht aan. Hij is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

De workshop geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan. Zij leren onder andere hoe zij gevoelens ten aanzien van de scheiding bij zichzelf kunnen herkennen en uiten. Voorafgaand aan de workshop vindt een aparte ouderbijeenkomst plaats. Ouders krijgen dan informatie over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Daarnaast geeft de trainer tips om op de juiste manier in gesprek te gaan met hun kind over de echtscheiding. 

De ouderavond is op 13 februari 2017 om 19.30 uur. De workshop voor de kinderen is op  15 februari 2017 van 13.30 tot 17.00 uur. Beide vinden plaats in wijkcentrum Mare Nostrum.

Ouders of opvoeders die liever (eerst) een persoonlijk gesprek hebben, kunnen een afspraak maken bij het opvoedspreekuur in de buurt. Ze kunnen bellen voor een afspraak naar 088-0100555.

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-0100557.

Bekeken: 3792x