Uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) is gebleken dat de woonlasten in de 38 grootste gemeenten in Nederland in 2017 over het algemeen dalen. Dit meldt NU.nl. De woonlasten in Alkmaar zijn daarentegen iets gestegen. De stijging bedraagt 2,4% voor huurders en 1,8% voor huiseigenaren, maar daarmee zijn de woonlasten in Alkmaar nog steeds aantrekkelijk laag. De woonlasten voor huurders bestaan uit de afvalstoffenheffing en in sommige gevallen de rioolheffing. Voor mensen die een koophuis hebben komt daar nog de ozb-belasting bij.

De woonlasten voor een meerpersoonshuishouden in een huurhuis in Alkmaar bedragen 261 euro per jaar; daarmee komt Alkmaar op de vierde plaats van laagste woonlasten als het gaat om de 38 grootste gemeenten. Nijmegen voert de lijst aan met 58 euro, gevolgd door Eindhoven (227 euro) en Utrecht (249 euro). Voor Alkmaarse huurders zijn de woonlasten in totaal met 2,4% gestegen. De woonlasten voor een meerpersoonshuishouden in een koophuis bedragen in Alkmaar 573 euro per jaar, waarmee Alkmaar ondanks de stijging van 1,8% alleen Den Haag en Tilburg voor zich moet dulden.

Pin It
Bekeken: 3794x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/