De parkeerdruk in de Alkmaarse binnenstad is te groot, en dat is reden voor de gemeente en particuliere onderneming 'Parkeerservice' om een aantal regelingen te wijzigen. De waardekaart die er voor zorgde dat ondernemingen per 'in een parkeergarage geparkeerd uur' konden afrekenen blijkt te succesvol en is daarom per 1 februari afgeschaft. Het alternatief is een werkweekabonnement van ruim 800 euro, een weekabonnement van ruim 1000 euro of een forenzenkaart van 273 euro per jaar waarmee op Overstad geparkeerd kan worden.

Maar de grootste pijn bij een aantal ondernemers zit in de sterke reductie van het aantal straatvergunningen. Bedrijven die meerdere keren per dag gebruik maken van een bedrijfswagen mogen die auto niet meer op straat parkeren maar moeten nu voor flink meer geld uitwijken naar één van de parkeergarages of naar Overstad. Vooral de korte termijn waarop de verandering wordt doorgevoerd kan op weinig begrip rekenen. De bewuste brief is op 29 december verstuurd en meldt dat de straatvergunning vanaf 1 februari niet langer geldig is. Een donderslag bij heldere hemel, zo wordt de brief ervaren.

Bij bijvoorbeeld de makelaars in de binnenstad wordt boos gereageerd. "We rijden de hele dag op en neer tussen ons kantoor en diverse locaties, de extra tijd die we per ritje kwijt zijn aan de wandeling van en naar de dichtstbijzijnde garage is niet acceptabel, om nog maar te zwijgen over het gezeul met bijvoorbeeld de 'te koop' borden" zo stelt Kris Venneker van Hoeckstra en van Eck Makelaars. Ook Hans Kuijper van Vrijehuizenmarkt makelaars op het Hofplein is 'not amused': "De gemeente pest op deze manier de ondernemers uit de binnenstad, ik heb deze locatie ooit gekozen voor de flexibiliteit maar daar blijft nu weinig van over. Ik vraag me af of dit juridisch wel kan". Kuijper overweegt de krachten met andere getroffen collega's te bundelen om zo een vuist te maken naar de gemeente.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl