De VVD Alkmaar maakt zich al meerdere jaren druk over parkeerproblematiek in diverse wijken, waaronder de constante afname van reguliere plekken het centrum, al is het maar door omvorming tot gehandicaptenplaats of oplaadpunt. Het nieuwe parkeerbeleid voor 1 februari geeft volgens de fractie en daarom wordt het college een reeks schriftelijke vragen gesteld.

Sinds 2015 staat in het coalitieakkoord dat het aantal van 1.146 straatplaatsen niet lager mag worden. De VVD Alkmaar gaat daarbij uit van ‘reguliere’ straatparkeerplaatsen. De vraag is hoeveel er precies sinds 1 januari 2013 zijn bijgekomen en verdwenen in wijk C (het centrum). Ook wil de fractie weten wat de gemeente doet aan vergroting van het aantal en of een betere benutting mogelijk is, bijvoorbeeld door een aantal parkeerplaatsen voor gehandicapte stadsbezoekers 's avonds en 's nachts aan de bewoners te laten.

Per 1 februari zullen bijna alle bedrijfjes en winkeliers hun straatvergunning verliezen, er moet naar parkeergarages uitgeweken worden. Dit levert volgens VVD Alkmaar grote problemen bij het laden en lossen en bestelbusjes passen slecht of niet in een garage. De fractie vraagt om een tegemoetkoming. Daarnaast betaalt een bedrijf nu nog € 531 per jaar. Een garageplek kost jaarlijks € 1.010.

De VVD vindt dat de brief van Parkeerservice naar ondernemers met een straatvergunning bijzonder karig is. Zij raken hun straatvergunning kwijt, maar uitleg wordt niet gegeven. De fractie wil graag weten wat het college daarvan vindt.

 

Pin It
Bekeken: 4298x
https://ee.itk.ac.id/data/