eSport is 's werelds snelst groeiende sport en qua actieve deelnemers en passieve volgers ook de ‘grootste’. Alkmaar Sport NV opent op 30 maart voor hen, tijdens de Olympic Moves Regio Finale, de eerste fysieke eSport Training Facility in Nederland.

Alkmaar Sport creëert een plek waar gamers en volgens vrij of onder begeleiding kunnen trainen en individueel of als team competitie voeren. Maar is eSport wel sport? Eddy Bakker, manager exploitaties van Alkmaar Sport, lacht: “Deze vraag hebben wij ons natuurlijk ook meerdere keren gesteld, maar het voldoet aan de criteria van het NOC*NSF: behendigheid, competitie, internationaal en georganiseerd."

"Het vooroordeel dat eSporters lui zijn, is allang niet meer geldig", vervolgt Bakker. "Als innovatief sportbedrijf koppelen we de eSport aan de traditionele sportomgeving in De Meent. De lijn tussen echt, virtueel, en fysieke fitheid is heel dun. Fitte voetballers volgen virtuele trainingen en Max Verstappen zit meer in een virtuele omgeving dan op het circuit.”

Verschillende partijen, instellingen en bedrijven, zullen de komende tijd als founding partner aan dit concept worden verbonden. Met hen en ook studenten wordt het concept verder ontwikkeld.

Pin It
Bekeken: 3991x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/