Zaterdagavond was er een om snel te vergeten voor de waterpolodames van DAW. De winterstop was voor de dames nog niet voorbij zo leek het, want Katwijk walste over ze heen. De toen nog nummer twee in de 2e Bondsklasse A wonnen met 4-17.

Katwijk liet er geen gras over groeien en stond in een mum van tijd al op een comfortabele voorsprong. De DAW-dames reageerden steeds iets te laat, zodat elke tegenaanval gevaarlijk was en er vaak ook werd gescoord. Zo ging de stand van 0-3 in het eerste kwart, naar 2-8 in het tweede.

Ondanks dat bleef de tegenstander fysiek hard spelen. Ook een van de scheidsrechters ging hierin mee en beschouwde aftrappen als een schoolslag beweging. Het thuisteam liet zich niet verleiden tot het recht in eigen hand te nemen. De stand liep in het derde kwart op naar 3-12 en de teller stopte uiteindelijk bij 4-17. De doelpunten van DAW waren op rekening van Romee Heister (2x), Saskia Kansen en Karlijn Calis.

Katwijk won verdiend en steeg naar de eerste plek in de 2e Bondsklasse A, omdat BZ&PC uit Bodegraven dit weekend niet gespeeld heeft. DAW staat negende van de elf.

Bekeken: 2957x