Judoka Dylan van der Kolk van Topsport Tom van der Kolk heeft van het weekend grote stappen gemaakt in het derde en sterkst bezette meetmoment in de klasse -55 kg voor jongens onder 18 jaar. Hij verloor de halve finale, maar nam revanche in de 'kleine finale' en werd zo derde. Deze week besluit de judobond of Dylan uit mag komen in de European Cups.

Dylan was ook derde tijdens het eerste meetmoment van de judobond. Tijdens het tweede was hij op trainingsstage in Japan dus dit toernooi, met 75 deelnemers uit heel Europa, was des te belangrijker. Dylan werd in de eerste ronde vrijgeloot en won de 2e en 3e ronde vrij gemakkelijk. De vierde ronde versloeg hij concurrent Jian van Wijland met een prachtige tai-toshi armworp en in de kwartfinale stuurde hij de Italiaan Alessandro Bosis met een overname naar huis.

Dylan's opmars stokte in de halve finale, maar daarna nam hij revanche door in de kleine finale korte metten te maken met de Zweed Emil Hendriksson. Eerst scoorde hij een wazari (half punt) middels een overname en een halve minuut ippon (vol punt) met een mooie heupworp.

Pin It
Bekeken: 2898x
https://ee.itk.ac.id/data/