Maandag ontving Wim van Lieshout, oud-directeur van de Huisvuilcentrale (HVC), een ere-insigne in goud uit handen van loco-burgemeester van Alkmaar Jan Nagengast.

Van Lieshout krijgt de onderscheiding als blijk van waardering voor zijn inzet als algemeen directeur van HVC voor de gemeente Alkmaar. Hij heeft zich 15 jaar ingezet voor de HVC; eerst als projectleider en sinds 2005 als algemeen directeur. Sinds 9 januari 2017 heeft hij zijn functie neergelegd. Zijn opvolger is Dion van Steensel.

Van Lieshout heeft de traditionele afvalverbrander om weten te vormen tot een toonaangevend bedrijf. Door zijn drang naar duurzame vernieuwing zijn diverse ontwikkelingen tot stand gekomen, zoals een Bio Energie Centrale, het Warmtenet, Sortiva, HVC-kringloopenergie en het windmolen-project Gemini.

Voor Alkmaar levert de HVC een belangrijke bijdrage aan het bereiken van de duurzaamheidsdoelstelling van de Rijksoverheid, namelijk het opwekken van 14% duurzame energie in 2020. Door de oprichting van Sortiva, een afvalscheidingsbedrijf, waar grof huishoudelijk afval wordt gescheiden levert dit voor Alkmaar bijna 3% extra op aan afvalscheidings-percentage. 

In de zomer van 2016 ontstond onder aandeelhouders, waterschappen en gemeenten, waaronder  Alkmaar en Heerhugowaard, ophef toen bleek dat Van Lieshout een jaarinkomen had van ver boven de Balkenendenorm en vond men dat het salaris omlaag moest. (foto: Bob Veerman, Xsaga)

Pin It
Bekeken: 3696x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/