Burgemeester Bruinooge luidt op zaterdag 21 januari om 13.00 uur de klokken van de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar. Zo luidt hij letterlijk de ‘Kerkbalans’ in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oudkatholieke Kerk. Door de klokken te luiden, wordt aandacht gevraagd voor het belang van de kerk. De kerk zet zich onder andere in voor een betere leefomgeving. Zo is het Freedom House Alkmaar een initiatief van de kerk. Vrijwilligers bieden daar dagelijks hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die in Alkmaar worden opgevangen. Niet alleen in de Sint Laurenskerk worden de klokken geluid: ook van de H. Pius X-kerk aan de Blanckerhofweg 15, de H. Josephkerk aan de Nassaulaan 2, en de de Laurentiuskerk,  Verdronkenoord 68 worden om exact 13.00 uur de klokken geluid.

Kerkbalans is een landelijke actie. Op tientallen plaatsen door heel Nederland klinken tegelijk de kerkklokken om samen stil te staan bij de positie van de kerk in de maatschappij. Meer informatie over deze actie en de kerk is te vinden op www.pg-alkmaar.nl.

Pin It
Bekeken: 3926x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/