Op 21 januari wordt op het buitenterrein van HAL25 een inzamelingsactie georganiseerd voor vluchtelingen in Griekenland. Tussen 10.00 en 13.00 uur kan eenieder warme kleding, slaapspullen en kampeerspullen brengen.

De actie is georganiseerd in navolging van de Arnhemse Amir en zijn vrienden, die zijn begonnen met een inzamelingsactie voor de vluchtelingen in de kampen in Griekenland. De organisatoren in Alkmaar willen Amir graag helpen met het inzamelen van warme kleding, dekens en tenten. Amir en zijn vrienden realiseren zich dat "het opsturen van goederen geen langetermijnoplossing is, maar het is het minste wat we kunnen doen." Ze streven ernaar om op korte termijn (uiterlijk eind januari) 1 zeecontainer vol goederen richting Griekenland te sturen.

De initiatiefnemers in Alkmaar willen alleen kleding (zoals jassen, mutsen, handschoenen, themo kleding, sokken en nieuw ondergoed), slaapspullen (zoals dekens en slaapzakken) en kampeerspullen (zoals kacheltjes, gereedschap, kampeersetjes (bestek, borden, pannen) en tenten) inzamelen, het liefst gesorteerd in dozen. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina's 'Inzamelen! Kom warme kleding, dekens en kampeerspullen brengen' en 'Amir zamelt in voor Griekenland'.

Pin It
Bekeken: 4457x
https://ee.itk.ac.id/data/