In een bedrijfspand op het industrieterrein de Veken in Opmeer is maandagnacht een hennepplantage aangetroffen. Vier verdachten zijn aangehouden, waaronder een 50-jarige vrouw uit Alkmaar.

De politie postte maandagavond bij het verdachte pand en zag om 00:50 uur drie vrouwen naar buiten komen, in een auto stappen en wegrijden. Tijdens het volgen roken de agenten de wietlucht zelfs in de wagen. Op de Koninginneweg in Opmeer zijn de drie verzocht te stoppen en daarna zijn ze aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 22 en 46 jaar uit Heerhugowaard en een 50-jarige vrouw uit Alkmaar.

Ondertussen hield rond 01.00 uur een andere agent de bestuurder van een witte bestelbus tegen die vanaf het verdachte pand kwam. Ook uit de bus kwam een sterke henneplucht en bij controle bleek de 36-jarige man uit Hoogwoud groene aanslag op zijn vingers te hebben.

De auto en de bestelbus zijn in beslag genomen. In het pand aan de Vekerweg werd een kwekerij aangetroffen met vooral henneptoppen die lagen te drogen. Zes vuilniszakken konden worden gevuld met toppen die zullen worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak verder.

Bekeken: 3659x