Het is niet haalbaar om een fietsstraat met tweerichtingsverkeer aan te leggen op de Bierkade/Wageweg, zo is het oordeel van het Alkmaarse college. Daarom is besloten een breder onderzoek te starten naar het verbeteren van de bereikbaarheid van het Oostelijk Stadsdeel, inclusief het traject Bierkade-Wageweg in beide richtingen. Het idee om een fietsstraat van dit traject te maken is hiermee aan de kant geschoven als onhaalbaar. 

Het college maakt zich desondanks zorgen over de bereikbaarheid in beide richtingen voor auto en fiets van het oostelijk deel van de binnenstad, met name de bereikbaarheid vanuit Alkmaar Noord, Oudorp, Schermer en Graft De Rijp. Het college geeft daarom opdracht om in een groter gebied te onderzoeken hoe een betere bereikbaarheid tot stand kan worden gebracht. Aan het eind van het tweede kwartaal van 2017 moeten deze oplossingsrichtingen in kaart zijn gebracht.

In augustus 2016 heeft het college in principe besloten om tweerichtingsverkeer in te voeren op de Bierkade-Wageweg in de vorm van een fietsstraat, maar er moesten nog twee zaken worden uitgezocht, namelijk de verkeersintensiteiten en verkeersafwikkeling binnen het huidige wegprofiel. De provincie gaf destijds al aan geen voorstander te zijn van het opnieuw instellen van tweerichtingsverkeer omdat het busvervoer niet meer zou kunnen aansluiten op de dienstregeling van NS.

Uit dit onderzoek is nu gebleken dat tweerichtingsverkeer de verkeersveiligheid van fietsers in gevaar zou brengen. Aangezien het college naast bereikbaarheid ook (verkeers)veiligheid belangrijk vindt is besloten tot het bredere onderzoek. Bovendien zouden de maatregelen leiden tot ongeveer 8000 voertuigen per dag over de Wageweg, 2000 meer dan wethouder Verkeer Jan Nagengast eigenlijk wilde.

Wat coalitiepartij VVD betreft is het laatste woord nog lang niet gezegd: de partij zet zich al tijden in voor terugkeer van tweerichtingsverkeer en verzucht op Facebook dat “we zijn verzand in onderzoeksrapporten.” Oppositiepartij PvdA noemt het nieuwe onderzoek een “laffe uitvlucht van een college met oogkleppen”, maar om een tegenovergestelde reden: "Er liggen immers al drie onderzoeken, die alle drie eensgezind concluderen dat de kosten van herinrichting van de Bierkade/Wageweg bij lange na niet opwegen tegen de baten. Dat het college dit niet durft toe te geven en in plaats daarvan opdracht geeft tot nog maar een vierde onderzoek, vindt de PvdA onbegrijpelijk."

Pin It
Bekeken: 4435x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/